sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Lähtöä odotellessa Marina San Miguelin satamassa

Kohtasimme osan mukaan lähtevistä oppilaista hotelli Adonis Plazan aamupalalla Santa Cruzissa, jonne  olimme saapuneet edellisenä iltana. Olimme yöpyneet kaupungissa, varanneet ja maksaneet hotellin sen tiedon varass, että Helenan huoltojakso olisi kaupungin satamassa. Helena oli kuitenkin kiinnittynyt joitakin päiviä aiemmin saaren eteläpäähän Marina San Miguelin satamaan. Aamupalan aikana teimme yhdessä suunnitelman siirtymisestä takseilla lähtösatamaan.
Samassa hotellissa yöpyneen Juhan ja Kaisan lisäksi lähihotelleissa yöpyneet Ilkka, Anu ja Eeva kerättiin myös mukaan takseihin.

Kuunari Helenan edellisellä purjehduksella oli tapahtunut sähkölaitteiden vikaantumista, jota nyt huoltojaksolla korjattiin. Vikaa jouduttiin korjaamaan sekä uusimalla laitteita että asentamalla varaosia rikkoutuneiden osien tilalle. Saimme aamupäivälle tiedon alukselta lähtöpäivän siirtymisestä vähintään maanantaille. Aluksella oli asennettu kiivasti paikalle saatuja osia, mutta joiltain osin oli vielä varmistettava että alus on varmasti merikelpoinen. Turvallisuus on aluksella aina ensisijainen asia.

Iltapäivällä kello 15 kokoonnuimme Helenalle ja ensimmäisenä Teneriffan turistipappi piti meille lähtöhartauksen ja siunasi purjehtijat matkalle. Tämän jälkeen alkoi turvallisuuskoulutus. Kävimme aluksen turvallisuusasiat läpi kipparin opastuksella. Kaikissa hätätilanteissa kokoonnumme aluksen istuinkaukaloon vahdeittain. Tämän jälkeen vielä vahdeittain tutustuimme purjeisiin, ohjaukseen, navigointiin ja pentterin varustukseen. Koulutus keskeytyi välillä kun viereemme saapui kylkikiinnitykseen tsekkiläinen alus ja toisen kerran kun sähkömies saapui paikalle. Sähkömies sai viimeisetkin sähköasiat kuntoon ja nyt näyttää siltä, että huomenna lähdemme matkaan viimeisten muonatäydennysten jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti