keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Mitä jälleen mukaan matkalle?

Mitä ensi viikolla pakataan mukaan purjehdukselle yli Irlannin meren sekä edelleen kanavan myötä halki Skotlannin ja jatkaen Pohjan Meren yli kauniiseen Kööpenhaminaan? Yksikään haravoimastani verkon sivustoista ei tarjonnut mitään edes lähelle osuvaa ehdotusta säkin sisällöstä ja merialueilla tarvittavasta varustuksesta. Jotain lämmintä ja jotain mukavaa, kevyttä ja ilman muuta jotain vettä pitävää. Sää saarilla näin kevään aikaan vaihtuu herkästi.

En ajatellut että löytäisin patenttivastauksen hakemalla sitä verkosta. Yhdeksi vaihtoehdoksi jäi katsoa mitä säkkiin tuli sullottua reiluksi kuukaudeksi Atlantin ylitystä varten vuonna 2015:


Kun näin ahkerasti suunnitellaan niin passi, rahat ja matkalippu otetaan mukaan matkalle tietenkin, eikö totta? Tulevan purjehduksen vedet ovat edellistä yli Atlantin meren purjehdittua reittiä kylmemmät joten kaikki pinnnan alle suunnitellut matkatavarat kuten räpylät ja snorkkelit tulemme jättämään pois ja ne korvataan muilla retkeen paremmin sopivilla varusteilla. Jos ottaisimme märkäpuvut mukaan kasseihin niin kevyille sukellusvarusteille voisi olla edelleen reissulla käyttöä.
Makuupussin materiaali vaihtuu silkistä lämpimämään materiaaliin. Paidat, housut, alusvaatteet ja matkalle sopivat laiturijalkineet sopivat edelleen myös tälle retkelle. Täydentävää vaatetusta vaatekerrosten väliin tulee vuodenaika huomioiden tarkistaa. Jotain fleece asujen osia ja ehkä jotain sateen pitäviä kevyitä päälle jääviä asuja pitää penkoa kaapista. Hyvät varrelliset hengittävät merisaappaaat odottavat huoltoa ja hyväksyntää matkalle.
Mitä tämän jälkeen vielä muuta mukaan? Tuleeko kuvassa luuraava Mustis jälleen matkaan?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti