lauantai 30. huhtikuuta 2016

S1307: Dublin

Dublin oli koleana perjantain aamuna hiljainen ja monella tavalla ankea ilmestys. Kaupungin kauppiaat pitivät kauppojensa teräsverhot alas laskettuina ja ihmiset kävelivät kaduilla suu viivana ja katse kiinnittettynä eteensä. Kodittomat olivat käpertyneet makuupusseihinsa katujen reunojen sopukoihin. Heidän osansa ei tuntunut kovin mukavalta ajatella. 
Lento Vaasasta Helsingin kautta tänne oli sujunut muutoin hyvin mutta toinen kasseistamme jäi lastaanatta Helsingissä. Kassia saa lentoyhtiön ilmoituksen mukaan odotella aina huomiseen saakka. 
Iltapäivällä aurinkokin tuli pilvien välistä esiin ja aivan kuin sen lämpö olisi saanut kaupungin heräämään ja ihmisten olemuksen muuttumaan iloisemmaksi. Tai sitten sen teki satunnaisen turistin kumoama pintti kaupungissa ylpeydellä pantua mustan puhuvaa olutta.


Iltapäivän edetessä hyörinä kauppakeskuksissa ja pubeissa näytti yltyvän ja sieltä täältä alkoi kuulua myös ensimmäisiä tahteja elävää musiikkia. Nyt kaupungin todellinen olemus alkoi tulla esiin. Paikkahan on livemusiikin mekka.


Kävimme varaamassa liput illaksi yhteen kapungissa jokaisena iltana esitettävään Dinner&Show esitykseen. Sitä odotellessa kuuntelimme hetken parin trubaduurin soittoa Merchant Arch pubissa. 


Illan esitys olikin sitten perinteistä musiikkia tanssinumeroineen. Ruoka ei tehnyt erityistä vaikutusta mutta esitys oli viihdyttävä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti