torstai 23. helmikuuta 2012

Pakkaamisen taidetta

Vaikka Vahine on purjeveneeksi jo melkoisen suuri on senkin tarjoamat tilat rajalliset. Matkaan osallistujien toivotaan ottavan mukaan yhden pehmeän kassin, jonka kanssa tulee mahtua punkkaamaan. Ylimääräisiä säilytystiloja ei aluksessa juurikaan ole.
Matkaan lähdetään sillä ajatuksella että mitään ei tarvitsisi laittaa lentokoneen ruumaan. Pariisissa vaihtoaikaa lentojen välillä on vain yksi tunti ja se ei siellä ole pitkä aika. Onneksi terminaalit ovat vierekkäin sillä bussimatkailuun kentällä ei vaihtoaika oikein riittäisi.

Käsimatkatavaran määrä ja paino rajoittuvat käytetyillä lentoyhtiöillä yhteen kahdeksan kiloon kassiin sekä pieneen käsilaukkuu tai vastaavaan. Painoraja huomioiden reilun viikon mittaiseen matkaan tarvittavat vaatteet sekä purjehdus- ja snorklausvarusteet pitää valikoida huolella. Matkakohteen ilmasto on onneksi siinä määrin suopea että varsin vähäinen määrä vaatteita riittää. Kaiken pakkaamisen jälkeen puntari osoitti molempien kassien mahtuvan painorajaan. Tosin omasta kassistani piti siirtää räpylät ja muutama muukin tavara vaimon kassiin jotta kassi laihtui painorajan alle. Nyt kaikki pakaasit ovat valmiita ja lähdön odottelu voi alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti