maanantai 27. helmikuuta 2012

Vieux Fort - Marigot Bay

Sunnuntaina lähdettiin matkaan heti aamiaisen jälkeen. Tavoitteena oli Marigot Bay jonne oli arviolta muutaman tunnin matka. Purjeita nostettiin heti kun olimme päässeet pois satamasta. Luvassa oli reippaita tuulia, joten isoon otettiin 2. reivi. Kun kurssi muuttui lenssiltä vastaisemmaksi niin avasimme myös genuan.
Saari ja ennenkaikkea saaren vuoret tekivät tuulista saaren läheisyydessä vaihtelevia. Välillä tuntui, ettei tuulta ole ollenkaan kun kohta taas tuulta ja vauhtia oli oikein reippaasti. Vene tuli miehistölle äkkiä tutuksi ja purjehduksesta päästiin nauttimaan oikein kunnolla. Kauempana saaresta oli aallokkoa ja maininkeja niin, että suolaista merivettä pärskyi välillä kannellekin ja aurinkolaseista ei satamaan tullessa juuri läpi nähnyt.
Marigot Bayhin saavuttiin n. 26 Nm purjehduksen jälkeen. Suojaisessa laguunista ovat hakeneet turvaa merenkävijät hurrikaaneilta. Ja ainakin kerrotaan, että aikoinaan myös Brittilaivasto on piilotellut laguunin suojissa ja yllättänyt ranskalaiset hyökkäyksellään.
Suojaisassa laguunissa tehtiin pieniä korjaustoimenpiteitä, joiden jälkeen illallinen nautittiin paikallisessa ravintolassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti