maanantai 27. helmikuuta 2012

Vieux Fort

Rodney Bay jäi lauantaina taaksemme kun lähdimme taksilla matkaan saaren yli itärannalle ja kohti etekärjessä olevaa Viex Fortin satamaa.  Noin 50 km matkaan saaren ja vuorten yli kului pari tuntia. Mutkaisella tiellä kuljettajan päätä ei paljon huimannut ja kyydissä olijat yrittivät olla pelkäämättä vauhdista huolimatta. Turvavöitä autosta ei luonnollisestikaan löytynyt.





s/y Vahinen ankkurissa Vieux Fortin sataman edessä.
Oppilaiden ja Vahinen oli määrä kohdata tuossa saaren eteläisessä kalasatamassa, jossa alus oli ankkuroituna.
Edellisen legin miehistöä oli saapunut jo laiturille kun purkauduimme taksista kasseinemme satamaan. Hyvin olivat kaikki saaneet väriä ja auringonpolttamaa ihoakin oli muutamalla matkaajalla. Lähtevät oppilaat muistuttivat aurinkovoiteiden käytöstä ja kehuivat edellisen legin purjehdusta. Vahinelle saavuttuamme järjestelimme majoituksen ja valmistauduimme kauppareissulle.
Seikkailijat jakaantuivat rantautumista varten kahteen ryhmään. Toinen ryhmä lähti kauppareissulle ja toinen  muuten vain tutustumaan sataman yhteydessä olevaan kylään.






Kylässä oli melkoisen värikäs tunnelma ja pääkadulla runsaasti ihmisiä joko ostoksilla tai muuten vain chillaamassa lukuisten baarien edustalla olutpullot kädessä. Satama toimi saaren eteläisenä kalasatamana jossa tuoretta kalaa käsiteltiin aivan rannan tuntumassa ja kalastajien veneet täyttivät rantaviivan.
Rantaretkien jälkeen ennen päivällistä kävimme koulutukseen aluksen turvallisuuteen ja muihin purjehdukseen liittyvien asioiden tiimoilta. Ennen auringonlaskua oli vielä iltauinnin aika.



Ilta päättyi stanby-vahdin valmistamaan pasta-ateriaan. Iso osa miehistöstä kävi vielä Suomen aikaa ja väsy yllätti monet nopeasti. Nukkumaan menessä ajatuksissa oli seuraavan päivän kohde Marigot Bay.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti