sunnuntai 30. marraskuuta 2014

28.11. Teneriffa - Cap Verde

Yövahtimme aikana tuuli kuolee ja mainingit alkavat keinuttaa kuunaria ja tampata purjeita. Päällikkö tekee koijassaan asiasta johtopäätökset ja käskyttää ennen vuoromme päättymistä ottamaan purjeet alas. Säkkipimeää leikkavat kansivalot piirtävät varjoja kannelle kun pudotamme flaikkarin, mainin ja rullaamme keulan purjeet sisään. Pääkoneella kuunaria lähdetään ajamaan suuntaan 214 suoraan kohti Mindeloa. Kansitöiden jälkeen vahtimme rojahtaa punkkiinsa. 
Aamupalalle vahti herää lyhyen yön jälkeen ja ryhtyy korjaamaan aamiaisen jälkiä. San Miguelista ostetu leivät on syöty ja Marja ryhtyy leipomaan ruisleipää. Lounaalla lämpimät leivät katoavat keiton kanssa nopeasti nälkäisten purjehtijoiden suihin. 
Iltapäivällä tuulta ei nouse edelleenkään ja iltapäivän palaverissa päällikkö kertoo saaneensa Suomesta uutisia, että tuuleton säätila vaikuttaa viikonloppuun saakka. Säätilaamme vaikuttanee Kanarian saarten kohdalla oleva myrsky. Lähellä toisiaan olevat sääilmiöt ovat harvoin itsenäisiä. Samalla saamme uutiset ARC:n myöhästymisestä 18 tunnilla, mikä selittää sen ettemme ole kohdanneet tai nähneet juuri muita veneitä edetessämme kohti etelää. Edellispäivänä oli tosin Wet&Wild niminen purjene ottanut yhteyttä radioteitse ja sopinut tapaamisesta Mindelossa. Lisäksi sivuutimme Marokon rannikon tuntumassa olleen öljynetsintäaluksen jonka jälkeen vastaan saapui myös kömpelön näköinen rahtialus.
Päivän palaverin jälkeen saamme tervetulleen ohjelmanumeron eli sään salliessa hidastamme alusta niin että pääsemme uimaan Atlanttiin. Styyrpuurin partaalle lasketaan tikkaat, joihin kiinnitetään turvaköyden päähän poiju. Pian keulaan pukspröötin päälle muodostuu jono oppilaiden hyppiessä innosta pälpättäen veteen uiden takaisin portaille. Reilun viidentoista minuutin uimatauolla tutustutaan myös portugalin sotalaivaan, joka ottaa kohteekseen kaksi oppilasta. Onneksi tämä yksilö on pieni ja  vammat ainakin alkuun näyttävät pieniltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti