maanantai 17. marraskuuta 2014

s/y Fiian blogissa on ollut hiljaista kauden 2012 jälkeen

Kauden 2012 viimeinen purjehdus vei Fiian telakalle Luotoon lokakuun puolivälissä. Nyt on kuitenkin aika taas kirjata purjehduskokemuksia tänne blogiin.

Purjehduskauden 2013 suunnitelmat kariutuivat juuri ennen lomaa tapahtuneeseen jalan murtumaan, joka käytännössä pilasi kaikki purjehdus- (ja muutkin kesäloma-) suunnitelmat.
Kaudelle 2014 suunnitelmia tehtiinkin paljon vähemmän, koska kesän 2013 loman korvaava suunnitelma eli Atlantin ylitys oli jo varattu vuoden 2014 loppuun. Hyvä näin, koska tänäkään vuonna suunnitelmat eivät toteutuneet kaikilta osin toivotulla tavalla. Kesään mahtui mukavia purjehduskokemuksia, joista mainittakoon s/y Toven purjehdus Pietarsaaresta Petsmohon. Hieno vene, hieno keli ja hieno purjehduspäivä alkukesän varsin viileinä päivinä.

Nyt ollaan kuitenkin jo starttaamassa Atlantin ylitykselle ja matkalaukkujen pakkaaminen on jo käsillä. Tälle reissulle ei kyllä matkalaukkuja pakata, sillä s/y Helenan rajalliset säilytystilat asettavat oman haasteensa pakkaamiselle. Mukaan pitäisi ottaa kaikki neljän viikon matkalle tarvittava, mutta kaikki pitäisi mahtua pieneen tilaan ja painoakaan tavaroilla ei saisi liikaa olla.
Joitain hankintojakin matkaa varten on tehty. Molemmille on hankittu sekä päähineet että pitkähihaiset paidat joissa on UV-suojaus. Edelliseltä Karibian purjehdukselta kaapista löytyy snorkkelit ja räpylät. Samaiselta matkalta muistuu mieleen myös se, että vaikka kuinka mietti mitä mukana pitää olla, niin kaikkea mukana ollutta ei kuitenkaan tarvittu.

2 kommenttia:

  1. Hienoa päästä seuraamaan matkanne etenemistä!
    Blogi on täälläkin päässä takuulla käytössä.
    Oikein hyvää matkaa!!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Matti. Hieman matkaan lähtö jo jännittää :-)

    VastaaPoista