tiistai 6. maaliskuuta 2012

Saba - Sint Maarten


Viimeinen purjehduspäivä alkoi jo ennen aunringon nousua nostamalla ankkuri ja suuntamaalla keula kohti Sint Maartenin saarta jonne olimme purjehduslomamme alussa Atlantin lennon jälkeen laskeutuneet.
Ladder Bay, Saba Island - Simpson Bay, Sint Maarten
Lähtöaika : 4.3.2012 05.41
Saapumisaika: 4.3.2012 9.22Matka: 26.6 NM
Matka-aika: 3h 40min
Keskinopeus: 6.7 solmua
Maksiminopeus: 10.2

Matkaa ei Saban saarelta Sint Maartenille ollut kuin muutama kymmenen mailia ja navakka peränpuoleinen tuuli huolehti vauhdista. Päällikkö viimeisen ruorissa viimeisen legin ja pian Vahine pujahti sisään Simpson Bayn lahdelle vievästä kanavasta ja ankkuroitu lahdelle.

Sint Maartenillla oli päättymässä Heineken Regatta 2012. Lahden rantojen laitureihin oli kiinnittynyt suuri määrä regattaan osallistuineita megaluokan jahteja kuten Hyperion ja Hetairos. Hetairos oli meille jo tuttu näky sen tullessa vastaan Kokkolan edustalla kesällä 2011 veistämön tehdessä alukselle merikokeita ennen luovutusta asiakkaalle.






Miehistä nautti vielä standby-vahdin valmistaman lounaan ja valmistatui veneen loppusiivouksen. Kun siivous oli saatu päätökseen viimeisteltiin vielä matkatavarat lähtökuntoon. Naiset siirtyivät vielä rannan marinarakennukseen makeavesisuihkuun miesten tyytyessä merimiessuihkuun aluksessa. Oli aika hyvästellä siirtyä  Princess Julianan lentokentälle odottamaan lähtöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti