maanantai 5. maaliskuuta 2012

Snorklausta ja skootterointia

Kuvaaja: Jaakko Rintamäki
Seuraavana päivänä kun aamiainen oli nautittu pakattiin snorklausvarusteet kumiveneeseen. Ankkuripaikan edestä löytyi hiekkaranta josta oli lyhyt matka Pain de Sucren kallionmuodostelman edustalla olevalle riutalle. Riutalla oli runsaasti kaloja, eri korallieläinten runkokuntia ja suuria sienieläimiä. Vesi oli kirkasta ja veden alla oli tyveneen jääneen veden kohdassa vain vähäinen virtaus. Vaikka vesi oli lämmintä oli tunnin snorklauksen jälkeen jo hieman vilu.








 Ennen lounasta vene siirrettiin Bourgin kaupungin lahdelle jossa nautittiin standby-vahdin valmistama lounas. Saimme myös viettäää synttäreitä ja nauttia ison Jaakon juhlan kunniaksi tehtyä kakkua. Synttärisankaria tervehdittiin tietysti laulun kera.

Iles des Saintes - Bourg
Lähtöaika : 1.3.2012 12.53
Saapumisaika: 1.3.2012 13.42Matka: 1.3 NM
Matka-aika: 0h 49min
Keskinopeus: 1.6 solmua
Maksiminopeus: 4.2 solmua

Iltäpäivällä koko ryhmä lähti dingillä kylälle vuokraamamaan skootterit joilla sitten otettiin sateisessa säässä tuntuma saaren muutamiin teihin joista useimmat päätyivät ennen pitkää rannalle.Illallista päätettiin nauttia maissa. Jakauduimme muutamaan ryhmään ja jalkauduimme eri kaupungin ravintoloihin. Pilottikirjan mukaan ravintoloita löytyi useampikin mutta melko monet osoittautuivat olevan kiinni. Löydettyjen ravintoloiden listalta löytyi ertyisesti kreoliruokaa. Pina Colada alkudrinkkien kookos oli ainakin tuoretta ja liekitettyjen pikkubaanaanien rommiannos oli vähintäänkin runsas.


Seuraavana aamuna ryhmä hyppäsi rantaan jätettyjen vuokraskoottereiden selkään ja suuntasi kaupungin yllä olevan vuoren laelle jonne Napoleon oli rakennuttanut yhden monista Karibian meren linnakkeistaan. Linnakkeeseen oli koottu aikakauden esineistöä kuten aseita ja ammuksia sekä merimiesten matkoiltaan tuomia tavaroita. Linnake paksuine muureineen tarjosi viileää varjoa keskipäivän paahteelta.
Tuurilaiva saapui sataman redille.

Fort Napoleon.



Iles des Saintsin saari on kaunis ja hyvin hoidetun oloinen verrattuna Dominicaan. Dominica on kuitenkin vehreydessään aivan oma lukunsa ja tunnelmaltaan välitön ja aidon oloinen. Dominican saaren 365 jokea on jotain mitä muilta saarilta saaa hakea. Monet Karibian alueen saaren alkavat muistuttaa toisiaan turistien ja heille rakennettujen palveluiden täyttäessä rantoja.

Iguaani.

Pelikaaneja.






Ennen mopojen palauttamista tarkastettiin vielä saaren monia hiekkarantoja. Saaren lentokentän päässä oleva suuri hiekkaranta oli mieleenpainova valtavien aaltoineen. Ollessamme pysähtyneenä rannassa uima-asut päällä kävi luonamme kaksikin paikallista naista jotka varoittivat uimasta rannalla. Rannan reunassa oli näkyvä akanvirta joka vei kohti lahtea reunustavia kallioseinämiä ja aaltojen vuoksi myös rannan merelle päin vievä pohjavirtaus oli voimakas. Katsoimme viisaammaksi jättää uimisen vähemmälle.



Palautimme puolen päivän aikaan skootterit vuokraamoon ja suuntasimme rannassa nautitun lounaan jälkeen Vahinelle. Koska päivä oli ollut erinomaisen kuuma, oli yötä vasten suunniteltu purjehdus Saban saarelle tervetullut ohjelmaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti