torstai 19. heinäkuuta 2012

Ö-vik Vaasa

Tämä legi olikin Fiian purjehdushistoriassa ensimmäinen, jolla matkustettiin myös junalla. Aamulla otimme suunta kohti Örnskoldsvikin rautatieasemaa ja siellä hyppäsimme junaan. Uusi rata ja uusi juna tekevät junamatkailusta erittäin miellyttävää. Ei kiskot kolkuta eikä täristä kun maisemat lipuvat huippuvauhtia silmien edestä. 
Norrtåg - pohjolan luotijuna.
 Tunnin matkan jälkeen olimme Umeåssä. Kävimme syömässä matkaeväät joen rannalla, jonka jälkeen suuntasimme kohti satamaterminaalia, josta matka jatkui RG Linen lautalle kohti Suomea ja Vaasaa.
RG1 - paluulautta takaisin Vaasaan.
 Gunvorsgrundin kohdalla alkoi näkyä purjeveneitä, kun ohitimme Pohjanlahden Regatta fleetin. Sen verran kaukana oltiin ettei tuttuja veneitä erottanut joukosta. Vaasaan saapumista oli mielenkiintoista seurata tavallisesta poikkeavasta kuvakulmasta. Maailma ja meri näyttää kovin erilaiselta purjeveneen kannelta katsottuna kuin korkealta lautasta. Kotiin saavuttuamme lähdimme vielä Maaritin ja Jaakon luo avustamaan viimeisissä hääaskarteluissa. Omassa sängyssä uni maistui, mutta kovin tuntui kuumalta verrattuna Fiian mukavan vilpoiseen kajuttaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti