perjantai 27. heinäkuuta 2012

Trysunda - Bönhamn

Yhteysalus Ulvön herättää Trysundasa viimeisetkin unikeot, kuten aina aiemminkin. Fiiassa oltiin jo hereillä ja naapurikin oli jo jatkanut matkaa kohti pohjoista. Aamiaisen jälkeen tiskattiin vielä astiat ja sitten lähdettiin taas matkaan.







s/y FIIA
Kuva: Maarit Suhonen
 Päivälle oli luvattu luoteistuulta, mutta tuuli tuli selkeästi lännestä. Bönhamniin mennessä länsituuli oli aivan yhtä hyvä kuin luoteinenkin ja pian satamasta lähdön jälkeen nostettiin purjeita. Tuuli oli 5-6 m/s, mutta välillä hyvinkin puuskittaista ja saarten välissä paikoin erittäin hiljaista. Aurinkoisessa kelissä oli mukava purjehtia kohti seuraavaa satamaa.













Purjeveneitä oli liikkeellä paljon, vaikka satamissa on nyt ollut niin tyhjää että olemme jo miettineet ovatko purjehtijat lannistuneet sateesta ja kylmästä säästä ja lähteneet kotiin. Ulompana merellä näemme myös ison, kolmimastoisen purjealuksen. Se on kuitenkin niin kaukana, että tunnistaminen on mahdotonta. Saavumme Bönhamniin hyvissä ajoin, ja täälläkin on laitureissa tilaa vaikka kuinka paljon. Ilta on lämmin ja nautimme illallista Aquilan kannella. Kahvit nautitaan Fiiassa ja samalla tarkastellaan karttoja ja mietitään tulevia purjehduspäiviä. Tuulta ei kylläkään ole juuri luvassa, joten kovin vauhdikkaita suunnitelmista ei tule.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti