sunnuntai 8. toukokuuta 2016

S1307 Malt Trail: Bunnahabbainn Bay - Port Ellen

Edellisen illan vierailu Bowmoren kylässä ei painanut eikä väsymystä tunnettu kun olimme kaikki aamulla ankkuripaikkamme edessä rannassa olevan tislaamon sisäpihalla valmiina opastetulle kierrokselle. Edellisen illan vierailu oli onnistunut Keithin kuljettaessa meidät Bowmoren kylän hotelliin jossa ilstuimme yhdessä iltaa hotellin baarissa jota pitivät isä ja poika, molemmat nimeltään Peter. Heistä nuorempi onnistui tilaamaan meillle myös paluukyydin joskin sen saaminen varmustui vasta pitkän soittokierroksen jälkeen.



Bunnahabbain tislaamolle oli mahdollista tehdä kolme eri kestoista kierrosta joista meille riitti tunnin vakiokierros kahden tuotteen maistelulla. Kierroksen ja maistelun jälkeen teimme vielä ostoksia pienessä mutta tislaamon tuotteilla hyvin varustellussa kaupassa. Palasimme tyytyväisinä Vahinelle, nostimme ankkurin ja käänsimme aluksen samalle reitille takaisin josta olimme edellisenä päivänä tulleet. C vahdin vuoro oli aloittaa tuulen puuttuessa moottorointi. Pian lähdön jälkeen ihmettelin iPadin navigointiohjelman näyttöä ja aluksen etenemistä sillä näytti siltä että emme liikkuneet laisinkaan. Pian myös päällikkö vahvisti että salmessa oli niin kova vuorovesivirta että moottoriin asetetut eivät saaneet alusta voittamaan virran voimaa. Vahti oli myös alkanut ihmetellä kun tislaamo oli edelleen laivan sivulla. Matka alkoi taittumaan vasta kun kierroksia lisättiin ja salmesta haettiin kohtaa jossa virtausta olisi vähemmän.



Päivä oli poutainen ja aurinko paistoi kun sivuutimme Islayn saaren rannalla olevat Ardbegin,  Lagavulin ja Laphroaigin tislaamot. Port Ellenin satamaan saavuimme iltapäivän puolessa välissä ja kiinnityimme pienen satamalahden reunalla oleva pienvenemarinan laiturin päähän. Pian päällikkö ja perämies totesivat että kiinnityspaikassa ei tulisi välttämättä vettä riittämään vaan alaveden koittaessa olisimme pohjassa kiiinni. Jälleen kerran kunnollisia laitureita oli vähän tarjolla joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi yksi vuorolaivan laiturin sivuista. Laituri oli korkea ja Vahineen siirtyminen ja sieltä pois tapahtui terästikkaita pitkin mutta paikassa riitti kuitenkin vettä kölin alle myös alavedellä. Sataman tuntumasta löytyi myös rakennus jossa oli suihkut. Iltaruokailuun kylän hotellin ravintolaan pääsimme kaikki näin suihkun raikkaina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti