sunnuntai 8. toukokuuta 2016

S1307 Malt Trail: Oban - Corran light house, Ardgour, Fort William




Aamiaisherätys oli normaaliaikaan klo 07.30 ja aamiaisen jälkeen suunniteltiin päivän ohjelmaa. Lähtö olisi yhdeltä, mutta sitä ennen olisi vapaata. Joka vahdista toki toivottiin yhden henkilön osallistuvan kaupparetkelle, koska kaupasta hankitaan tarvikkeet seuraavia ruokailuja varten, joten on hyvä jos paikalla on joku joka varmistaa, että oman vahdin ruokiin on tarvittavat ainekset hankittuna. 
Obanin kaupungissa on kaupungin tarjoamat, kolikolla toimivat suihkut, jotka todettiin hyviksi ja toimiviksi. Muutama henkilö kävi myös uimahallissa, jossa oli kuulemma oikein hyvä sauna. Ensi kerralla siis itsekin sinne! Hannu kävi tislaamokierroksella ja Marja hoiti kauppavuoron. Yhdeksi palattiin Vahinelle ja sitten päästiin matkaan. Tänäänkin alkumatka taittui moottorilla ja meidän vahdilla oli tiskivuoro lounaan jälkeen. Koska myös apukone oli käynnissä, niin myös imuroitiin salongissa. Merivahti alkoi koneajossa, mutta viimeiseksi matkatunniksi pääsimme nostamaan purjeet. Ihanan lämmin tuuli puhalsi sopivan vastaisesta suunnasta ja pääsimme kryssimaan leppoisasti viimeiset mailit.



Majakan kapeikossa oli melkoiset virtaukset ja siinä sai tarkkaan katsoa, ettei vahingossa aja vastavirtaukseen. Hyvin kutenkin päästiin salmen läpi. 




Lahden poijut olivat isoja metallipoijuja, jotka on tarkoitettu hiukan erityyppisille aluksille, joten laskimme ankkurin. Virtaukset ovat varsin voimakkaita, joten ensi yönä taatusti valvotaan ja vahditaan ankkurivahdissa. Illallisen jälkeen dingillä rantaan ja tutustumaan majakkaan ja 'kylän' ainoaan pubiin. Salmen yli ajava lossi oli mielenkiintoinen. Siinä on autorampit sivulla, ja lossi kiinnittyy laiturin sijaan betoniluiskaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti