maanantai 23. toukokuuta 2016

S1307 Malt Trail: Kööpenhamina - Vaasa

Kööpenhaminassa meillä oli aikaa pari päivää ja pari yötä. Tiistai-iltana nautittiin vielä päivällinen Vahinella, sen jälkeen suuntasimme hotelliin. Lämmin suihku ja leveä sänky vetivät pitemmän korren veneen mukavuuksiin verrattuna. Seuraavana päivä olisi kuitenkin siivouspäivä ja kun meidän vahdilla oli vielä aamupalavuoro, niin marssimme hotellilta heti aamulla takaisin veneelle aamupalan valmistukseen. Aamiaisen jälkeen perämies kertoi loppusiivouksen tehtävät ja ryhdyimme tuumasta toimeen. Patjat nostettiin kannelle tomutettavaksi ja tuuletettavaksi, purjehdusvaatteet huuhdeltavaksi ja vessojen lattiarallit pesuun. Itse olimme veneen kannen alla siivoustöissä, mutta kannella suoritetut pesutoimet olivat kuulemma keränneet katselijoita ja innostaneet turistit jopa valokuvaamaan tilannetta. Epäilemme sen tietenkin johtuneen ennen kaikkea vetävän näköisestä kansimiehistöstä. Pisin yksittäinen homma oli pakastimen sulatus, joka oli tosin pääosin odottelua. Pakastimeen oli matkan - ja ehkä myös edellisenkin legin - aikana päässyt valumaan ainakin kahvia, joten pohjalle kertyi muutakin kuin pelkkää sulatusvettä. Keittiöpaperirulla toimi hyvänä kuivaimena ja niin saatiin pakastinkin pestyä asianmukaisesti. Kun siivoushommat oli saatu valmiiksi, niin palkitsimme itsemme oluilla. Sen jälkeen oli vapaata ja sovimme, että illalla menemme yhdessä syömään. 
Illalla lähdimme porukalla syömään vastarannalla olevaan, entiseen varastohalliin, jossa oli useita eri maita edustavia pikaruokakojuja. Pöydät olivat kaikkien yhteisiä ja ruokaa sai hakea itse valitsemastaan paikasta. Meidänkin pöydässä kokeiltiin useita ruokia ja kaikki vaikuttivat tyytyväisiltä omiin annoksiinsa. Lautta ei enää kulkenut kun olimme syöneet, joten takaisinpäin käveltiin siltojen kautta.
Torstaina oli vielä 'nimenhuuto' Vahinella. Kapu kiitti meitä hyvästä purjehduksesta ja mukavasta matkasta. Ja me kiittelimme kapua ja perämiestä mainiosta retken johdosta ja mielenkiintoisista matkakohteista. Lounaan jälkeen palasimme vielä Vahinelle hakemaan sieltä viimeiset tavarat ja huomasimme, että viereemme oli ilmaantunut joukko ihmisiä ja kuninkaan jahdin isompi yhteysalus. Reilun puolen tunnin odottelun jälkeen paikalle saapui ensin kuninkaallinen koirantaluttaja kahden koiran kanssa ja heti perässä itse kuningas. 
Alkuillasta matkattiin junalla lentokentälle ja matkan viimeinen etappi Helsingin kautta Vaasaan saattoi alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti