sunnuntai 8. toukokuuta 2016

S1307 Malt Trail: Crinan - Oban

Crinanista lähdettiin aamulla matkaan kohti Obania. Oban on pieni kaupunki, jonka keskustassa on mikäs muu kuin viskitislaamo. Koko matka ajettiin koneella melkoisessa vastatuulessa ja paikoin kovassakin virtauksessa. Alkumatkasta virtaus oli niin kova, että se vei venettä taaksepäin. Päivän mittaan nähtiin muutama muukin purjevene, joten ei niitä ihan pelkästään rannassa täällä pidetä.





Obaniin saavuimme klo 14.00. Tällä kertaa ei tarvinnut laskea ankkuria, vaan kiinnityimme poijuun. Juuri ennen kuin lähdimme dingillä rantaan kuului radiosta hätäkutsu. Alus oli ohjailukyvyttömänä merellä ja aluksessa viisi henkilöä. Paikka ei ollut kaukana meidän sijainnista ja matkalla kohti kaupunkia näimmekin kun paikallinenmeripelastus lähti laiturista merelle. Ehkä juuri tätä alusta auttamaan? Pieni tutustumiskäynti kaupungilla ja varasimme myös tislaamokierroksen seuraavalle päivälle (Hannu ja kolme muuta oppilasta Vahinelta).


Kiipesimme myös läheiselle kukkulalle, jonka päällä oli torniksi kutsuttu rakennelma. Sieltä olikin hienot näkymät kaupungin ja kaupunginlahden yli.


Paikallisessa rantakadun ravintolassa nautittiin llallinen, jonka jälkeen siirryttiin takaisin Vahinelle ja nukkumaan. Tänä yönä ei ollut yövahteja, joten saimme nukkua aamun aamiaskutsuun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti