tiistai 10. toukokuuta 2016

S1307 Malt Trail: Corran light house - Aberchalder Swing Bridge

Dingi oli nostettu kannelle jo edellisenä iltana, joten aamun lähtövalmistelut oli nopeasti tehty; ankkuri ylös ja menoksi. Yö oli oltu ankkurissa ja virta pyöritellyt venettä jonkin verran ja pitänyt ankkurivahdit hereillä. Meriaamiainen nautittiin matkalla kohti Caledonian kanavan ensimmäistä sulkua. Sulkuun ajettiin heti sen auettua puoli yhdeksältä.



Sitten vielä polttoainetankkaus ennen kuin jatkettiin matkaa kanavaa ylöspäin. Kanavamaksu on huiket 300 puntaa, joten tästä matkaosuudesta kannattaa nauttia koko rahan edestä. Sulkujen lisäksi matkalla on kääntösiltoja. 



Maanantain huikein nousu oli Neptunuksen portaat, joissa on peräkkäin 8 sulutusallasta. Siinä riittää kansivahdilla ja muillakin tekemistä pitemmäksi aikaa. 
Aurinko oli alkanut lämmittää jo heti aamusta ja kun kanavalla ei tuullut, niin purjehdushousut ja -takki vaihtuivat äkkiä shortseihin ja T-paitaan. Aurinkorasvaakin alkoi kulua enemmän kuin aiempina päivinä.



Neptunuksen portaiden kahvilasta haettiin sulkujen puolivälin paikkeilla jäätelöt. Koko päivä nautittiin auringosta ja lämmöstä kun ajettiin kanavaa pitkin eteenpäin ja välillä pysähdyttiin sulkuihin tai kääntösilloilla. 








Matka eteni mukavasti, mutta Loch Oichin koilliskärjen kääntösillalle saavuttiin muutama minuutti virka-ajan jälkeen, joten yöpymispaikkaa ei tarvinnut juurikaan miettiä. Kiinnityimme sillan kupeessa olevaan laituriin ja nautimme illallsieksi tuoretta, Obanista hankittua, kalaa. Kääntösillan lisäksi paikassa ei juuri mitään ollut. Pieni koski kohisi vähän matkan päässä ja joen uoman yli kulki vanha riippusilta, jonka kantavuudeksi ilmoitettiin 50 henkilöä. Iltakävelyllä nähtiin myös jonkinlainen rakennustyömaa. Rakenteilla näytti olevan pieni vesivoimala. Rinteeseen oli kaivettu uomaa vettä varten ja alapäässä oli pienehkö rakennus, jonka alapuolella oli selvästi vedenjuoksutusaukko. Mitään infotaulua rakennuttajasta tai rakennusaikataulusta, joten rakennuksen tarkoitus jäi täysin omien arvailujen varaan. Iltalenkin jälkeen Hannu teki kajuutassamme pienen siivous-/järjestelyoperaation ja sen jälkeen oli hyvä aika mennä nukkumaan pitkän päivän jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti